KONOPLJIN ŠMORN V KOZARCU S TOPLIMI JAGODAMI
POTREBUJEMO:
Zmrznjene jagode
Kokosov sladkor
Sveža melona
Konopljina moka
Pirina moka
3 jajca
Kamutovo mleko
Čokolada iz rožičeve moke in boba
Kokosovo mleko
PRIPRAVA:
"Šmorn":
Zmešamo 3 jajca, dodamo 250ml kamutovega mleka, po občutku dodajamo pirino moko in 3 žlice konopljine moke, dokler ne dobimo gostejšo maso. Vse skupaj zmešamo in dodamo še ščepec soli in vrečko vanilijevega sladkorja (najbolje bio).
Šmorn nato stresemo v steklen kozorec.
Vroče jagode:
Vmes pripravimo vroče jagode. Če kupite zmrznjene, jih odtajamo, nato jih segrejemo v manjši posodici, dodamo dve žlici kokosovega sladkorja (ali Stevie) in še dve žlici vode. Vse skupaj kuhamo 5 min, nato prelijemo čez šmorn.
Čokolada:
Tokrat sem kupila bio čokoladni namaz iz rožičev in boba. Nato v manjši posodici segrejemo 100 ml kokosovega mleka in dodamo žlico BIO čokoladnega namaza. Pustimo, da se čokoladni namaz stopi in postane kremast.
Za zaključek: V kozarec s šmornom in vročimi jagodami naložimo še sveže melone in prelijemo s čokoladno kremo.