HOKAIDO BUČA V PIRE KROMPIRJU Z DUŠENO GOVEDINO
POREBUJEMO:
Polovico Hokaido buče
Mlad krompir
2 bučke
150 g svežih šampinjonov
Goveje meso
Oluščena konopljina semena
Kokosova maščoba
Čebula
PRIPRAVA:
Pirekrompir iz hokaido buče:
Hokaido buče in krompir narežemo na kocke in ju skupaj skuhamo v slani vodi. Ko se buče in krompir zmehčajo odlijemo 2/3 vode, ostalo pa pretlačimo v pire krompir.
Dušena govedina
Na kokosovi maščobi prepražimo čebulo. Nato dodamo na listke narezeno goveje meso. Po okusu osolimo in dodamo začimbe, ki jih uporabljate za meso. (poper, zelena,..). Ko meso zakrkne, dodamo malo vode, da se govedina duši v lastnem soku.
Priloga:
Na kokosovi maščobi prepražimo strok česna, nato pa dodamo bučke in gobe. Po okusu solimo in kuhamo toliko časa, da se zelenjava zmehča.
Serviramo na krožnik in posujemo z oluščenimi konopljinimi semeni. Dober tek!